Bekijk de voorbeeld vaststellingsovereenkomst en mis niets

Bekijk de voorbeeld vaststellingsovereenkomst en mis niets

Wanneer u een geschil met uw werknemer krijgt, is het fijn om een vaststellingsovereenkomst op te stellen. Hierbij kan een voorbeeld vaststellingsovereenkomst u goed bij helpen. Met een voorbeeld vaststellingsovereenkomst weet u in enkele tellen wat de belangrijkste zaken zijn omtrent het probleem en wat u verder nog kunt verwachten van uw werknemer en hij van u. Een voorbeeld vaststellingsovereenkomst kunt u eenvoudig bekijken bij Vaststellingsovereenkomst.org. Wij hebben een voorbeeld vaststellingsovereenkomst opgesteld die u over kunt nemen van onze website. Daarnaast kunt u deze ook eenvoudig bestellen, zodat u een kant en klare voorbeeld vaststellingsovereenkomst heeft. Wij leggen u graag uit wat een vaststellingsovereenkomst is en wat de belangrijkste zaken zijn om hierin op te nemen.

Met een voorbeeld vaststellingsovereenkomst staat alles voor u klaar

Als u en uw werknemer het eens zijn over het beëindigen van de arbeidsovereenkomst, legt u de afspraken die u hierover maakt vast in een vaststellingsovereenkomst (beëindigingsovereenkomst). U eindigt de arbeidsovereenkomst dan door ontslag met wederzijds goedvinden. Dat betekent dat u geen toestemming nodig heeft van UWV of de kantonrechter. Een vaststellingsovereenkomst biedt zekerheid aan zowel de werkgever als de werknemer in een tijd dat er geschillen optreden. Hier kan een voorbeeld vaststellingsovereenkomst een goede uitkomst bij zijn, zodat u van beide kanten precies weet wat de belangrijkste afspraken zijn bij de aanstelling. Een van de zaken die u terug kunt vinden in de voorbeeld vaststellingsovereenkomst is het salaris dat u gaat krijgen na afloop van het dienstverband van uw huidige werkgever. Daarnaast staan ook de volgende zaken in de overeenkomst:

  • De indiensttreding bij de werkgever
  • De uitdiensttreding
  • Eindafrekening
  • Vrijstelling werk
  • Vakantiedagen

Doordat alles duidelijk op papier staat, weet u als werknemer welke salarissen u nog kunt verwachten en wanneer uw dienstverband definitief stopt. Deze datum is belangrijk voor de datum waarop de WW-uitkering van de werknemer kan ingaan. De periode tussen het tekenen van de overeenkomst en de datum waarop het dienstverband eindigt, moet minimaal gelijk zijn aan de opzegtermijn. Als deze periode korter is, dan kan het zijn dat de werknemer niet meteen na het ontslag een WW-uitkering krijgt. Daarnaast ziet u ook direct waarom uw dienstverband is beëindigd door uw werkgever. Met een voorbeeld vaststellingsovereenkomst weet u zeker dat u en uw werkgever niets over het hoofd zien bij het opstellen van de overeenkomst. Raadpleeg daarom direct nog onze website om onze voorbeeld vaststellingsovereenkomst te downloaden, zodat u direct kunt beginnen met het opstellen van het document.

Samen werken we naar het optimale resultaat

Vaststellingsovereenkomst.org is het adres waar u moet zijn voor alle benodigde documenten omtrent de vaststellingsovereenkomst. Al onze advocaten en juristen zijn geheel gespecialiseerd in het arbeidsrecht en dan met name in het ontslagrecht. Deze discipline beoefenen zij al ruim 20 jaar, waardoor zij alle kwesties goed kunnen inschatten en van daaruit met de benodigde kennis en ervaring uw zaak met kracht kunnen bepleiten bij uw tegenpartij, het UWV of de kantonrechter. U bent bij ons verzekerd van het optimale resultaat. Wij staan tevens klaar voor zowel werkgevers als werknemers. Voor beiden hebben wij een apart gedeelte op onze website aangemaakt met alle benodigde informatie. Heeft u na het lezen van alle informatie nog vragen, behoefte aan advies of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op middels de contactgegevens die vermeld staan op https://www.vaststellingsovereenkomst.org. Onze medewerkers helpen u dan graag verder door uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van alle informatie die u nodig heeft om uw zaak tot een succes te kunnen maken. Lees meer…