Een flipover voor op kantoor 

Een flipover voor op kantoor 

Ik werk op het hoofdkantoor van een grote reisorganisatie in Amsterdam. Het team waar ik in werk is erg gezellig en we vullen elkaar goed aan. Het team bestaat uit zes personen en het team is erg internationaal, ik ben de enigste Nederlander. Ik vind het erg leuk om met verschillende culturen in een team te werken, het is niet altijd gemakkelijk, maar wel erg leerzaam. Het helpt als je bewust bent van je eigen cultuur en open staat voor kritiek. Vooral als Nederlander kan je erg direct zijn en dat wordt niet altijd gewaardeerd. Door de jaren heen ben ik daar beter mee leren omgaan, maar gelukkig begrijpen mijn collega’s ook dat ik het goed bedoel. Elke maandag morgen hebben we een snelle vergadering van twintig minuten. We bespreken dan waar we mee bezig zijn, hoe dat gaat en wat je de week ervoor gedaan hebt. Normaal heeft iedereen zijn, of haar eigen projecten, maar het komt ook wel eens voor dat je samen met een project bezig bent. Iedereen heeft maar een paar minuten om zijn, of haar gedeelte te bespreken en dat zorgt ervoor dat de vergaringen niet te langdradig worden. Heeft iemand meer interesse in een project, dan kunnen ze er daarna alsnog om vragen. Ik weet dat ik tijdens dit soort vergaderingen graag uitteken waarmee ik bezig ben. Ik ben visueel ingesteld en kan iets dan veel duidelijker uitleggen. Maar helaas hadden wij geen flipover over whiteboard, zodat ik kon tekenen. Ik stoorde mij hier elke keer aan en besloot om een flipover te kopen voor ons team, ik wist namelijk dat meerdere mensen er eentje wilden.     

De volgende dag was de flipover binnen

Ik wilde een simpele flipover kopen, eentje met drie poten en niet te groot. Ik kwam terecht op whiteboard-flipover.nl en zag dat ze daar een groot aanbod hadden. Wij hebben in het team een budget voor dit soort dingen, dus voor de zekerheid vroeg ik mijn collega’s of zij speciale wensen hadden voor een flipover. Het bleek dat bijna iedereen een eentje wilde en dat veel collega’s een mobiele wilden, zodat ze hem gemakkelijk konden verplaatsen. Op de website waren er verschillende aanwezig en samen met mijn collega had ik een mooie flipover uitgekozen. De volgende dag werd het pakketje al geleverd bij de receptie en konden we er gebruik van maken.

Hij wordt bijna dagelijks gebruikt

De flipover was meteen een groot succes, we hadden er veel eerder eentje moeten kopen. Veel collega’s gebruiken hem tijdens de vergadering op maandag. Daarnaast wordt hij ook vaak gebruikt wanneer collega’s hun projecten bespreken onderling, of om voor zichzelf iets duidelijk te maken. Dit is iets wat ik ook vaak doe. Als ik bezig ben met een groot project, waarbij er veel verschillende afdelingen zijn betrokken en een aantal stappen zijn onduidelijk, dan gebruik ik de flipover. Ik tekenen voor mezelf alle stappen uit en vraag ook vaak aan een collega of het duidelijk is. Door het uit te tekenen is het ook direct veel duidelijker voor mezelf. Het is zelfs een aantal keren voorgekomen dat meerdere mensen de flipover wilden gebruiken, ik denk dat het verstandig is om er nog eentje te kopen. De flipover via Whiteboard-flipover is een groot succes en een aanrader:

  • Ze hebben veel verschillende soorten en maten
  • In de meeste gevallen wordt er al de volgende dag geleverd
  • Het helpt mij en vaak ook mijn collega’s om dingen gemakkelijker uit te leggen