Nuttige en leuke weetjes over LED en led inbouwspots

Nuttige en leuke weetjes over LED en led inbouwspots

Heel wat mensen zien LED als dure lampen. Wat ze niet weten, is dat ze vele functies hebben bovenop het feit dat ze een zuinige lichtbron zijn. Ten eerste berokkenen led inbouwspots minder schade aan het milieu dan de gewone gloeilamp. Volgens onderzoek is de afwezigheid van kwik een van de redenen waarom mensen dit product moeten ondersteunen. Het is niet schadelijk voor de mens en het heeft geen schadelijke gevolgen voor het milieu als het eenmaal is weggegooid. En als bonus zijn ongeveer 95% van alle led inbouwspots recyclebaar, dus er gaat niets verloren. LED-verlichting kan tussen 12 en 22 jaar meegaan. Kun je je voorstellen dat je nu een baby had? Hij of zij zal op de middelbare school of hogeschool zitten voordat jouw LED-verlichting het begeeft. LED-verlichting gaat zelfs tot 25 keer langer mee dan de gewone gloeilampen en CFL’s. Als je nu led inbouwspots in de kamer van je baby installeert, zal het er nog steeds zijn tegen de tijd dat hij volwassen is. LED staat voor Light Emitting Diodes. Deze lampen produceren licht maar niet in dezelfde efficiëntie als een gewone gloeilamp. Een gewone gloeilamp eet elektriciteit maar zet slechts 10% van die elektriciteit om in licht. De andere 90% is verspilde energie. Een LED converteert echter 100% van de energie naar licht. Bovendien hebben studies aangetoond dat als LED-verlichting genoeg wordt gebruikt, ze in 15 jaar tijd 348 TWH stroom konden besparen. Om een idee te hebben: deze hoeveelheid energie volstaat om 44 grote elektrische centrales van energie te voorzien. Qua geld bedraagt ​​deze kostenbesparing maar liefst € 30 miljard.

De voordelen van led inbouwspots zijn oneindig

Het is bekend dat LED-verlichting bestand is tegen breuken. Ze hebben weinig onderhoud nodig en hebben een gerichte focus op één richting. Vanwege deze kenmerken worden led inbouwspots bijna overal gebruikt. Ze worden zelfs gebruikt in de meeste winkels om aandacht te geven aan bepaalde items. Nog een reden om led inbouwspots te gebruiken: elke avond vraag je je af waarom insecten rond je gloeilamp blijven vliegen. Het installeren van led inbouwspots houdt de insecten op afstand. De reden daarvoor is dat andere lichtbronnen te veel ultraviolet licht of infrarode straling uitzenden. Deze twee dingen zijn als een uitnodigende maaltijd voor insecten. Ze raken hierdoor aangetrokken. Het gebruik van led inbouwspots zal deze vervelende beestjes verminderen, zo niet volledig elimineren. Daarnaast zijn led inbouwspots makkelijk aan te raken, in tegenstelling tot gloeilampen die je vingers in brand kunnen zetten. LED’s bereiken slechts 60 graden Celsius, dus je kunt de lampen aanraken zonder jezelf te verbranden. Gloeilampen kunnen daarentegen tot 370 graden bereiken. Deze temperatuur kan je vingers barbecuen en ervoor zorgen dat je tweedegraads brandwonden oploopt. En wist je dat LED-verlichting kan genezen? Wetenschappers hebben de effecten van licht in een ruimte bestudeerd. Ze kwamen erachter dat LED-verlichting een genezend effect heeft. Daarom werken gezondheidswerkers nu met lichttherapie in combinatie met LED’s. Dit wordt vooral gebruikt bij baby’s met geelzucht. Omdat de lampen het risico niet geven dat de baby infrarode straling krijgt en er ook geen dodelijke risico’s aan verbonden zijn, zoals het verhogen van de lichaamstemperatuur van de baby.

Koop verstandig

Omdat er zoveel LED-variëteiten zijn, is het kiezen van led inbouwspots helemaal anders dan een gloeilamp kopen. Voordat je naar www.pretmetled.nl surft om het veelzijdige aanbod te bekijken, moet je het volgende weten (en als je nadien nog vragen mocht hebben, stel ze aan Pret Med Led):

  • Lumen, geen Watt – Vergeet wat je weet over gloeilampen, watt heeft geen betekenis bij LED.
  • Kies de juiste kleur – LED-verlichting is er in een breed scala aan kleuren.
  • Koop dimbare led inbouwspots.