Op zoek naar een gebruikt Mercedes

Op zoek naar een gebruikt Mercedes

Voor een gebruikte Mercedes ben ik vorige maand naar Asten gereden. Ik woon zelf in Gelderland, maar was op zoek naar een gebruikte Mercedes bedrijfswagen. Ik ben schilder en werk als zzp-er. Een nieuwe bedrijfswagen is voor mij gewoon te duur, dus ben ik online gaan kijken naar een gebruikte bedrijfswagen. Mijn voorkeur gaat daarbij uit naar het merk Mercedes, want ik heb jaren voor een baas gewerkt waar we veel plezier van de Mercedes bedrijfswagens hadden en ik vind het een fijn merk. Ik ben wat auto’s betreft echter wel een pietje precies en rijd er graag een stuk voor om voor de juiste auto. Dat doe ik voor mijn privéauto ook, dus waarom niet voor mijn bedrijfswagen. Ik ben toen op de website van Autobedrijf Arno van Mierlo terecht gekomen. Op arno-vanmierlo.nl staat alles over gebruikte Mercedes bedrijfswagens en hij had gelukkig een ruime keuze in occasions staan. Ik ben dus eerst op onderzoek uitgegaan naar de website. Dit autobedrijf zit in Asten, wat geen probleem is, maar ik was wel eerst benieuwd naar zijn assortiment.

Voor een gebruikte Mercedes naar Asten

Op de website van Autobedrijf Arno van Mierlo staat een mooie lijst met gebruikte Mercedes occasions. Bij elke auto staat direct al het belangrijkste in beeld, namelijk:

  • Merk en type
  • Kilometerstand
  • Bouwjaar
  • Brandstof
  • Transmissie
  • Carrosserie
  • Kenteken
  • En BTW of Marge

Dit is perfect, want zo kun je snel scrollen door de lijst met auto’s en de auto’s selecteren. Het bleek dat er diverse gebruikte Mercedes bedrijfswagens te koop zijn, waaronder een aantal Citans, Vito’s en Sprinters. Ik ben zelf altijd erg gecharmeerd geweest van de Vito, want dat vind ik een fijne wagen, maar omdat ik alleen werk heb ik niet zo heel veel ruimte nodig en zou een Citan ook kunnen volstaan. Toch heb ik even goed gekeken en vergeleken. De Citan die ik had gezien was ongeveer net zo duur als een Vito die op de website stond. De Vito had wel ruim twee keer zoveel kilometers op de teller staan en was drie jaar ouder dan de Citan. Maar bij een gebruikte Mercedes hoeft dat nog niet direct nadelig te zijn. Je hebt met een Vito wel meer auto en ruimte. Ik heb uiteindelijk de knoop doorgehakt en ben naar Asten gereden. Ik was ervan overtuigd dat ik bij Autobedrijf Arno van Mierlo voor een gebruikte Mercedes zou slagen, dus het was mij de rit zeker waard. Na eenmaal in de auto’s gereden te hebben weet je toch beter met welke je het meeste plezier zult hebben.

De keuze tussen de Vito of de Citan

In Asten aangekomen heb ik elke gebruikte Mercedes die er stond goed bekeken en de twee door mij geselecteerde wagens stonden er ook mooi bij. Ik ben eerst in de Citan gestapt voor een proefrit en dat was erg aangenaam. Voor een gebruikte Mercedes bedrijfswagen zag hij er erg goed uit. De Citan heeft ook vele voordelen, zoals airco, warmtewerend glas, cruise control, elektrische ramen en een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel. Dat laatste is voor mij met mijn ruim twee meter lengte wel een vereiste. Toen door naar de volgende gebruikte Mercedes, en wel de Vito die ik op de website had zien staan. Ook dit was een mooie onderhouden auto die ook aan alle wensen voldeed. De auto is wel wat zwaarder en kost dus meer in de wegenbelasting, maar dat is logisch en daar had ik op gerekend. Ik heb uiteindelijk dezelfde dag nog een keuze gemaakt en ben nu de gelukkige eigenaar van de Vito. Met mijn logo erop is het echt een professionele bedrijfswagen.