Spotrepair: Voordelig van uw autoschade af

Spotrepair: Voordelig van uw autoschade af

Spotrepair is een nieuwe en efficiënte manier voor het repareren van kleine beschadigingen aan de auto. Wanneer u kleine schade heeft zoals een lakbeschadiging is dit een goed alternatief voor traditionele reparatiemethoden. Spotrepair is vergeleken met deze traditionele methoden erg goedkoop. Doordat de arbeidsintensiviteit lager ligt dan bij een ‘gewone’ reparatie liggen de kosten van spot reparatie aanzienlijk lager dan de kosten van alternatief schadeherstel. In de meeste gevallen hoeft een beschadiging aan de lak niet in zijn geheel overgespoten te worden. Ook dit scheelt in de kosten. Spotrepair bieden wij meestal aan voor beschadigingen waarbij het oppervlak van de totale beschadiging niet groter is dan een A4 formaat. Voor enkele kleuren lak gelden uitzonderingen, hierover later meer. De technieken achter deze vorm van schadeherstel zijn goed bewezen en spotrepair wordt aanbevolen als herstelmethode door veel verzekeringsmaatschappijen. Wij schatten de kostenvermindering ten opzichte van onze andere reparatiemethoden op 40 tot 60 procent afhankelijk van de omstandigheden. Heeft u kleine schade aan uw auto en weet u niet zeker of spot repair voor u een oplossing is? Kom langs bij onze garage of lees hieronder hoe het in zijn werk gaat.

Is spotrepair de oplossing voor uw schadeprobleem?

U weet nu wat spotrepair is en waarom wij er zo’n groot voorstander van zijn, maar hoe gaat het nu eigenlijk in zijn werk? De grote kostenbesparing zit hem vooral in dat uw wagen of een paneel van uw wagen niet in zijn geheel hoeft worden overgespoten. We herstellen de lak op zo’n manier dat opnieuw spuiten niet nodig is. Bij spotrepair maken we onderscheid in drie verschillende zones op de auto, we zullen deze A, B & C noemen voor de duidelijkheid. Zone A bestaat uit de motorkap, het dakpaneel en de kofferbak. Zone B is het zijaanzicht van de auto aan beide kanten. Tot slot bestaat zone C uit de overige delen aan de onderzijde van de auto. over het algemeen voeren wij spotrepair uit op zones B en C. Wanneer u schade heeft aan de C zone van de auto zal dit nooit problemen opleveren. Voor zone B geldt dat spotrepair mogelijk is, met uitzondering van een aantal lichte metallic kleuren als zilver, lichtblauw en sommige tinten brons. In het geval van deze kleuren kunnen slechts erg kleine beschadigingen worden aangepakt. Behalve dat spotrepair veel voordeliger is dan traditioneel herstel, is het ook sneller. U kunt vaak op zeer korte termijn bij ons terecht voor spotrepair. Zo blijft u nooit lang met schade rijden en bent u uw auto nooit lang kwijt voor het herstel. Daarnaast vinden wij bij WB Autoschade belangrijk dat we milieuvriendelijk te werk gaan. Wij kunnen met trots melden dat wij koploper zijn in het werken met milieuvriendelijke stoffen en materialen. Het terugdringen van vluchtige organische stoffen is een groot onderwerp binnen de industrie en wij proberen hier zo veel mogelijk aan te doen. Omdat het met mogelijk is om de lak te herstellen zonder dat er opnieuw lak gespoten hoeft te worden, is dit een milieuvriendelijker alternatief voor traditionele reparaties. Kortom, heeft u kleine schade aan de auto? Vraag een van onze monteurs naar de mogelijkheden.

Neem contact op met WB Autoschade

Voor het herstel van autoschade in de omgeving van Harderwijk is er geen beter alternatief dan WB Autoschade. Wij werken klantgericht en steven hoge kwaliteit na. Doordat wij werken met een klein team van vakkundige monteurs heeft u altijd direct contact met een expert. U weet bij ons direct waar u aan toe bent. Neem contact met ons op of kom langs bij onze werkplaats.