Op zoek naar magneetverf?

Op zoek naar magneetverf?

Magneetverfmagneten.nl is dé specialist op het gebied van magneten en magneetverf. In het assortiment zijn allerlei soorten magneten te vinden maar ook verf voor op verschillende borden. U bent bij Magneetverfmagneten dus aan het goede adres. 

Magneetverf in vele soorten

Wij hebben in ons assortiment verschillende merken verf. Wij beschikken over topmerken zoals:

  • Magnetic Paint
  • Magpaint
  • Finess.

De blikken gaan van 0,5 liter tot 5,0 liter. Zo heeft u altijd genoeg verf voor het oppervlak wat u wilt verven. Alle magneetverf is grijzig van kleur. U kunt dus geen witte verf krijgen dat bestaat niet. Wel kunt u een aantal lagen magneetverf aanbrengen wat u goed laat drogen en waar u vervolgens een laag witte muurverf overheen doet. Hierdoor krijgt u wel een wit oppervlak maar zal de magnetische werking niet verloren gaan. 

Waar kan ik de verf voor gebruiken

U kunt eindeloos veel dingen doen met magneetverf. Maar waar kun je deze bijzondere verf nou eigenlijk allemaal voor gebruiken? In de woonkamer kunt u bijvoorbeeld verf aanbrengen zodat er fotolijstjes, foto’s of tekeningen tegenaan kan worden gehangen. Maar eigenlijk kunt u dit door het hele huis doen. Breng bijvoorbeeld verf in de keuken aan zodat u met magneten uw afspraken kunt ophangen of een kalender met verjaardagen. De keuze is reuze. Ook leuk is het om de kinderkamer van verf te voorzien. Zo kunnen kinderen op spelende wijs aan de slag met magneetletters en figuurtjes. En alle knutselwerkjes en tekeningen van school kunnen uiteraard ook worden opgehangen met magneten. Maar niet alleen in huis kunt u de bijzondere verf gebruiken, ook is deze verf zeer geschikt voor op kantoor. Hier kunt u planningen ophangen, mededelingen doen of in het geval van een horecazaak de roosters ophangen. 

Welke magneten zijn geschikt?

Niet alle magneten zijn geschikt voor magneetverf. Dit komt omdat magneetverf minder sterk is dan een kant en klaar magneetbord. Voor magneetverf zijn er dus sterkere magneten nodig. Deze kunt u niet zomaar krijgen bij een Action of een Xenos. Deze magneten zijn speciaal ontworpen voor verf. Bij ons in het assortiment hebben we verschillende soorten magneten in allerlei kleuren, vormen en maten. Voor elke gelegenheid kunt u dus magneten vinden. 

Hoe breng ik de verf aan?

Om te zorgen dat de magneetverf goed werkt is het belangrijk om te weten hoe de verf aangebracht moet worden. Het begint al bij de gladheid van het oppervlak. Hoe vlakker de ondergrond hoe beter de verf werkt en blijft zitten. Daarnaast is het handig om altijd 2 tot 3 lagen aan te brengen. Zo is het oppervlak goed gedekt en blijven de magneten goed hangen. Wanneer u bijvoorbeeld witter verf erover aan wilt brengen zult u altijd een extra laag magneetverf moeten aanbrengen. Wel is een groot voordeel dat de verf snel droog is waardoor er minder tijd zit tussen het opbrengen van lagen. Dit betekend dat u binnen een dag al uw magneten kunt ophangen. Erg handig toch! Wilt u meer informatie over onze verf of magneten? Neem dan gerust contact met ons op. U zou ook eens bij onze blogs kunnen kijken, hier staat vaak ook al veel informatie in die u vragen misschien kunnen beantwoorden.