Payroll goedkoop?

Payroll goedkoop?

In 2011 ben ik gestart met mijn eigen webwinkel in schoenen. De webwinkel ben ik als hobby begonnen naast mijn toenmalige baan. Die hobby liep snel uit de hand. Naast de schoenen ben ik kleding en accessoires gaan aanbieden. Na anderhalf jaar had ik zelfs te weinig opslagruimte in mijn woning voor de voorraad. Om de voorraad op te kunnen slaan, was ik gestart een box te huren. Snel liep ik tegen het eerste probleem aan. De voorraad was voor mij niet meer voorhanden en de levertijden werden daardoor een dag langer. Mede dankzij mijn snelle levertijd was ik in korte tijd gegroeid. Om de snelle levertijd te kunnen behouden moest ik voor mijn werk snel de bestellingen pakken en verzenden. Voor iemand die al om 08.00 uur op kantoor aanwezig behoort te zijn, niet onmogelijk maar erg vroeg. Mijn onderneming was nog te klein om iemand aan te nemen voor de verzendingen. Desondanks had ik in mijn situatie er toch iemand bij nodig. Ik zag toen een auto van NL Payroll rijden. Ik ben op hun website https://www.nlpayroll.nl/payroll-goedkoop/ gaan kijken of payroll voor mij goedkoop en mogelijk was. Naast dat payrolling goedkoop was het in mijn situatie ideaal.

De voordelen van payrolling; goedkoop in mijn situatie

In mijn situatie was payrolling goedkoop en de beste optie. Ik had een magazijnmedewerker voor mijn verzendingen nodig. De werkzaamheden moesten 5 dagen per week worden uitgevoerd. Maar een fulltime job was het niet. Het zou om totaal maar 10 uur gaan, een ideale studentenbaan. Maar de risico’s van een werknemer in dienst zag ik niet zitten. Daarbij was het in dienst nemen van een persoon ook duur. Alle randzaken die daarbij komen kijken, zijn bij elkaar opgeteld een grote hap uit mijn winst. Het grootste voordeel van payroll is dat het goedkoop is. Maar ik merkte al snel dat er nog veel meer voordelen naast dat payrolling goedkoop is waren:

  • De werkgeverszaken zoals betalingen en het cao zijn goed geregeld.
  • De sollicitatieprocedure regel ik zelf.
  • Ik kies zelf mijn werknemer en bepaal tegen welke arbeidsvoorwaarden ik ze aanneem.
  • Naar fiscale, administratieve en juridische aspecten heb ik geen omkijken.
  • Doordat ik de payroll overlaat aan NL Payroll ben ik goedkoop uit.
  • Zij hebben meer verstand van deze zaken en regelen dat veel efficiënter.
  • De tijd die ik mijzelf hiermee bespaar besteed ik aan het stimuleren van de verkoop in mijn webwinkel.

De beste beslissing!

De payrolling aan NL Payroll overlaten was de beste beslissing voor mijn webwinkel in 2013. Doordat de payroll goedkoop was heb ik mijn webwinkel kunnen laten groeien. In 2015 had ik het zo druk met de webwinkel en mijn toenmalige baan dat ik ontslag nam. Ik ben fulltime in mijn webwinkel gaan werken. Over de service ben altijd tevreden geweest. In combinatie met dat de payroll goedkoop is ben ik bij hen klant gebleven. In de tussentijd zijn de arbeidsuren van 10 uitgebreid naar 25 uur totaal. Ik heb via de payroll 3 studenten lopen voor de verzendingen van de webwinkel. Afgelopen zomer heb ik mijn spullen in een pop-up winkel mogen laten zien aan het winkelend publiek. Het was een daverend succes! Afgelopen maand heb ik het huurcontract van een winkelpand getekend. In 2019 gaan we niet alleen online verkopen maar ook offline. Een spannend jaar voor mij. Voor de winkel moet ik verkoopsters aannemen. De afgelopen 6 jaar zijn mij goed bevallen en de payrolling was voor mij goedkoop. De verkoopsters gaan dus ook via de payroll goedkoop voor mij en ook fijn voor mijn medewerkers. Mocht je aan het twijfelen zijn over een goedkope payroll aanbieder. Ik raad je NL Payroll aan.