Tuinkamer

Tuinkamer

Zou jij ook graag meer van je tuin willen genieten? Dan is het laten bouwen van een tuinkamer echt een uitstekend idee! Veel mensen in Nederland die een stuk grond bij hun woning hebben, maken hier eigenlijk maar weinig gebruik van. Het gebeurt nu immers niet eenmaal zo vaak dat het echt lekker weer is om buiten te zitten. Of het regent, of het waait te hard en een groot deel van het jaar is het al donker op het moment dat jij uit je werk komt. Dat is natuurlijk zonde, helemaal als je tijd besteed hebt aan het creëren van een mooi tuinontwerp. Met een tuinkamer zorg je er voor dat je toch veel vaker hier van kunt genieten en veel vaker het gevoel kunt hebben dat je lekker in de buitenlucht gezeten hebt! En dat is belangrijk, want elk zonnestraaltje dat we mee kunnen pikken en alle frisse lucht die we binnen kunnen krijgen, doet ons zowel lichamelijk als geestelijk goed. En daar komt nog bij dat een groene omgeving ook een rustgevend effect op ons heeft. Wie er de ruimte voor heeft, zou daarom zeker een tuinkamer moeten laten aanbouwen aan het huis!

Hoe ziet een tuinkamer er uit?

Wat is nu precies een tuinkamer, hoe ziet deze er uit? Hierboven merkten we al even op dat het hier gaat om een aanbouw aan de bestaande woning en uit de naam is al wel af te leiden dat dit dan in de richting van de tuin aangebouwd wordt. Het is een constructie die voornamelijk uit glas bestaat, zowel het dak als de wanden. Hierdoor heb je een uitstekend uitzicht, komt er zoveel mogelijk zon binnen en zit je toch droog! In veel gevallen is het zo dat er grote glazen schuifdeuren in een van de wanden zitten, zodat je ook veel frisse lucht binnen kunt laten, als het weer dat toelaat. Het verschil tussen een tuinkamer en een serre, is dat bij de laatste vaak een deel van een muur van de woning verwijderd wordt, om zo een doorgang te creëren tussen bijvoorbeeld de woonkamer en de serre. Bij een tuinkamer is dat echter niet het geval, deze wordt echt aangebouwd en is te bereiken via een deur. Je vergroot er dus niet een bestaande kamer mee, maar je maakt er echt een extra kamer bij! Dat is dus een belangrijk verschil, helemaal met het oog op het plaatsen ervan.

Op maat gemaakt

Maar of je nu een serre of een tuinkamer wilt hebben, het is altijd van belang dat deze past bij de woning die je hebt, niet alleen wat afmeting betreft, maar ook wat betreft stijl en uitstraling. Anders wordt het immers echt een losstaand iets, wat geen enkele aansluiting heeft met het huis. Een bedrijf dat er als geen ander voor kan zorgen dat het samen een mooi geheel vormt, is Ter Huurne. Zij maken alle onderdelen van de tuinkamer zelf, waardoor zij er voor kunnen zorgen dat het echt perfect bij jouw wensen aansluit! Iedere aanbouw die zij creëren, voldoet bovendien aan hoge standaarden zoals:

  • een zware belasting van de dakconstructie is mogelijk, zodat reparaties gemakkelijk uitgevoerd kunnen worden en een dik pak sneeuw geen probleem is
  • al het gebruikte glas is veiligheidsglas
  • de aluminiumprofielen zijn sterk en worden voorzien van een poedercoating die aan strenge eisen voldoet

Als jij hen inschakelt voor de klus, dan krijg je dus een resultaat dat op maat is, dat wat stijl betreft past en dat volkomen veilig is. Op terhuurnebv kun je voorbeelden zien van projecten die zij al afgerond hebben, zodat je een beeld krijgt van hoe een tuinkamer er uit kan zien!