VCA certificaat halen

VCA certificaat halen

Het VCA certificaat is in bepaalde bedrijfstakken verplicht te behalen, of erg gewenst. VCA staat voor Veiligheidschecklist Aannemers en wordt over het algemeen behaald door mensen die in de industrie of bouw werken. Met een dergelijk certificaat weet je waar je op moet letten en kun je gevaren, herkennen en voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan situaties als deze:

  • Loshangende lasten
  • Afwezige balbeveiliging
  • Ontbreken van looproutes
  • Onveilig werken met gereedschap

Deze situaties herkent u nog sneller na het afronden van de cursus voor een VCA. Wellicht denkt u dat u deze nu al herkent, maar vaak zijn mensen zich veel minder bewust van gevaar dan zij denken. Ook dit komt aan bod tijdens de cursus, zodat het belang ervan nog eens extra wordt benadrukt. De motivatie om het certificaat te behalen stijgt hierdoor. Er zijn diverse varianten van het VCA certificaat. Er is het basiscertificaat (B-VCA), het VOL-VCA, voor operationeel leidinggevenden. Daarnaast is er ook voor intercedenten een certificaat. Dit is het VIL-VCA. Om als bedrijf aangemerkt te worden als veilig moeten alle punten van de checklist kunnen worden afgevinkt. Werknemers die in het bezit zijn van een VCA certificaat kunnen bijdragen aan het veiliger maken van de werkomgeving. Uiteindelijk kan een bedrijf dan erkend worden en als totaal een certificaat krijgen. De veiligheidsmaatregelen die moeten worden getroffen moeten dan wel blijvend zijn ingevoerd en worden nageleefd. Mede daarom worden er na het behalen van een certificaat door een bedrijf, controles uitgevoerd. Bij grote industriële bedrijven zijn er vaak ook medewerkers die zich bezighouden met veiligheid op het werk. Daaronder wordt uiteraard veilig werken met machines verstaan, maar ook sociale omgang valt hieronder. Veilig werken betekent ook kunnen werken zonder dat er sprake is van intimidatie, in welke vorm dan ook.

Werknemers op cursus voor VCA certificaat sturen

Nog geen medewerkers binnen uw bedrijf die over een VCA certificaat beschikken? Dat kunt u oplossen door uw medewerkers op cursus te sturen, bijvoorbeeld via https://www.vca-cursus.com/vca-certificaat. Via deze organisatie stuurt u uw medewerkers eenvoudig op cursus, op een locatie dichtbij uw bedrijf. Er worden wekelijks cursussen georganiseerd bij u in de buurt. Aan het einde van de cursusdag volgt een examen, waarop deelnemers dan uitstekend zijn voorbereid. Kijk voor actuele data, inschrijfmogelijkheden en cursusgeld op de website. U kunt u hier ook inschrijven. Bijna alle deelnemers die de cursus volgen halen in één keer hun VCA certificaat. Met een kleine investering behaalt u dus snel grote winst. Uw bedrijf kan al binnen enkele maanden voldoen aan alle veiligheidseisen die aan Nederlandse bedrijven worden gesteld. Het is hierdoor ook mogelijk nieuwe klanten aan te trekken, die alleen zaken kunnen of willen doen met bedrijven die aan de juiste eisen voldoen.

Bedrijfsongelukken voorkomen

Bedrijfsongelukken kunnen leiden tot ernstige verwondingen, of kunnen zelfs fataal zijn. Gelukkig neemt de kans op ongelukken af naarmate er meer gelet wordt op veilig werken, en de mate van automatisering toeneemt. Toch gebeuren er jaarlijks nog tientallen ongelukken op bouwplaatsen en in werkplaatsen. De juiste maatregelen en kennis kunnen helpen dit te voorkomen. Kies daarom ook voor het behalen van een VCA certificaat. Deze kunt u door middel van het volgen van een goede cursus binnen één dag al halen. Kijk voor alles over uw VCA certificaat op vca-cursus.com. Een cursus voor uw werknemers of voor uzelf regelt u ook online, eenvoudig en snel. Bent u ZZP’er? Ook dan kunt u een VCA certificaat halen. Kies dan voor het VOL-VCA. Vragen? Onze klantenservice helpt u graag verder, als u bijvoorbeeld twijfelt over de te volgen cursus of de locatie.