Wat moet je weten voor je een rondreis Java Bali gaat maken?

Wat moet je weten voor je een rondreis Java Bali gaat maken?

Wie een rondreis Java Bali gaat maken, heeft sowieso zijn research al gedaan over de landen zelf, maar wat moet je nu echt weten voordat je die rondreis Java Bali gaat maken? Er zijn een heel aantal dingen die je onder praktische informatie kunt schalen en die handig zijn om te weten. Het tijdsverschil bijvoorbeeld: op Sumatra en Java is het namelijk vijf uur later dan in Nederland. Op Lombok en Bali is dat zes uur – en wanneer het wintertijd is in Nederland, dan komt er in beide gevallen een uur bij. Wanneer je gaat vliegen om je rondreis Java Bali te gaan maken, dan zal je in de meeste gevallen naar Jakarta of Medan vliegen. Het vliegen naar beide luchthavens zal ongeveer zestien uur in beslag nemen en afhankelijk van de maatschappij waar je mee vliegt wordt je rondreis Java Bali begonnen met een tussenstop in Singapore. Je bagage zal in de meeste gevallen automatisch doorvliegen omdat deze op Schiphol is door gelabeld. Het is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt hoeveel bagage je mee mag nemen. In de meeste gevallen zal het voor een rondreis Java Bali tussen de twintig en dertig kilo bagage zijn wat je mee mag nemen. Dat is exclusief je handbagage. Houd bij het inpakken van je koffer er rekening mee dat je tijdens je rondreis Java Bali waarschijnlijk veel plaatselijk zal aanschaffen. Reis daarom licht en zorg dat er ruimte is in je bagage om spullen mee te kunnen nemen. Mocht je je zorgen maken over je wasgoed? In de meeste hotels is het tegenwoordig mogelijk om voor een klein bedrag je was te laten doen.

Welk klimaat kan ik verwachten bij een rondreis Java Bali?

Indonesië is tropisch, dat wil zeggen: warm en vochtig. De gemiddelde temperatuur ligt tussen de vijfentwintig en dertig graden. Wat wel handig is om te weten is dat Indonesië slechts twee seizoenen kent: regentijd en droogte. Hoewel reizen in de regen vervelend kan zijn, is Indonesië tijdens je rondreis Java Bali gedurende de regenperiode wel mooi groen en niet zo stoffig. Het is een geheel eigen keuze wanneer je gaat. Grofweg kan gezegd worden dat de regenperiode tussen november en april is. Met een klimaat met een gemiddelde temperatuur tegen de dertig graden aan, is het logisch dat je ervoor kiest om luchtige kleding mee te nemen. Houd er echter wel rekening mee dat in veel tempels het verplicht is om je schouders en knieën bedekt te hebben. Zorg dus dat je iets bij je hebt waarmee je je kunt bedekken. Tijdens je vlucht, verblijven met airconditioning en hoger gelegen gebieden is het aan te raden om ook een sweater mee te nemen.

Hoe zit het met de veiligheid tijdens een rondreis Java Bali?

Je zal net als overal ter wereld ook in Indonesië goed op je bagage moeten letten. Daarnaast is er net als in alle drukken gebieden kans dat je zakkenrollers tegen kunt komen. Het is dus zeker zaak om je spullen goed in de gaten te houden. Zorg dus dat je waardevolle spullen veilig in een kluis in het hotel zitten. Vergeet zeker niet je paspoort en geld goed op te bergen. Sieraden met grote waarde, die laat je het beste thuis. Wil jij Indonesië ontdekken, boek dan een reis bij Dari Java (dari-java.nl). Zij bieden tal van spannende reizen door Java en Bali. Of je nu een individuele reis wilt maken of toch een singlereis, hun aanbod is groot en biedt geweldige reizen aan door prachtig Indonesië.